U kunt uw webruimte bereiken via het FTP-protocol. Hiervoor heeft u een zogenaamd FTP-programma nodig op uw computer. Deze bestaan in allerlei soorten en maten. Hieronder een aantal suggesties.

Mac

FileZilla (Gratis)

Cyberduck (Gratis

Transmit (Betaald)

Windows

FileZilla (Gratis)

WinSCP (Gratis)

Al deze programma's werken min of meer op dezelfde manier. Voor het maken van een verbinding hebt u een ftp-server, gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Al deze gegevens hebben wij u toegezonden bij het aanmaken van uw webhosting-pakket.

Hieronder een voorbeeld van het maken van een verbinding via Cyberduck op de Mac.

1. Download en installeer het programma Cyberduck door het naar uw Programma-map te slepen.
  2. Open Cyberduck en klik op het plus-symbool linksonder om een nieuwe verbinding op te zetten.

3. Vul het scherm als volgt in - gebruik hiervoor de gegevens die wij u hebben toegestuurd (dit is slechts een voorbeeld)

4. Sla de wijzigingen op, klik op het rode bolletje. Dubbelklik vervolgens op de nieuwe verbinding en voer uw wachtwoord in.
  5. U bent nu verbonden met uw webruimte. U kunt de bestanden van uw website hier uploaden zodat ze op het internet beschikbaar zijn.