Een persoonlijke blacklist verschilt van een spamfilter door het feit dat een spamfilter een aan udirect gerichte email niet kan herkennen als spam. Maar omdat deze emails voor u wel ongewenstzijn kunt u er een eigen oplossing voor instellen.

Mocht er een specifiek adres zijn waarvan u geen email meer wenst te ontvangen, kunt u hiervooreen filter aanmaken in Roundcube. Hiervoor logt u op Roundcube in uw eigen email account, en klikt u rechtsboven op instellingen:

Hierna kiest u voor Filters:

Vervolgens klikt u op het + icoon onder filters:

Waarna u de gegevens van het filter kunt invullen zoals te zien in deze scherm afbeelding:

Als vervolgens word gekozen voor opslaan komt er kort een melding in beeld:

En zal het filter actief zijn.