U kunt in Roundcube een automatisch antwoord instellen tijdens afwezigheid. Dit gebeurt middels een filter die u kunt aanmaken.

Hiervoor logt u op de webmail van Phonq in met uw eigen e-mailadres. klik daarna rechtsboven op 'Instellingen' (1)

Hierna kiest u voor 'filters' (2) en klikt u op '+' (3) om een nieuw filter aan te maken. Vervolgens kunt u bij stap 4 aangeven wat er moet gebeuren en kunt u de gewenste tekst invullen. Om alle binnenkomende berichten te beantwoorden met de melding kunt u overnemen wat u hieronder in de afbeelding ziet.
Let er op dat u bij 'Hoe vaak moet een bericht verstuurd worden' wel een waarde invult anders werkt het filter niet. Deze waarde zorgt ervoor dat in het geval iemand u meerdere e-mails stuurt hij/zij pas na 5 dagen weer het automatisch antwoord krijgt.
Let ook op dat u bij 'Mijn e-mailadressen' uw eigen e-mailadres invult, anders werkt het filter niet.

Kies hierna 'Opslaan' en uw filter is actief.